Moulin Rouge

Het verhaal: Parijs, anno 1899, de jonge, arme schrijver Christian geraakt verzeild in de decadente, surrealistische wereld van The Moulin Rouge. In een periode dat de cancan op het hoogtepunt van haar populariteit was. Door een gelukkig toeval ontmoet hij Satin, de mooie courtisane en ster van The Moulin Rouge. Hij wordt hartstochtelijk verliefd op haar en dankzij haar kan hij aan zijn eerste bohémien-toneelstuk beginnen te schrijven. The Duke, een geestige aristocraat die het toneelstuk financiert, heeft een oogje op Satin en beschouwt zijn investering als een betaalmiddel voor haar gunsten. Zij wordt, spijtig genoeg voor The Duke, verliefd op Christian en heeft het steeds moeilijker om toe te geven aan de eisen van The Duke. Ondertussen weerspiegelt Christian’s toneelstuk, dat ter plaatse voor The Duke gecreëerd werd, het ontroerende verhaal over de liefde tussen Christian en Satin. Maar niets houdt The Duke tegen om de liefde tussen Christian en Satin te vernietigen. Zij, op hun beurt, moeten beslissen in hoeverre ze bereid zijn offers te brengen in naam van de liefde.

Onze mening: Wanneer er een wervelend spektakel van kleuren en pluimen op je af komt bij het begin van de film kan het gebeuren dat het “what the fuck”-gevoel je even overvalt. Maar Moulin Rouge is een musical. Meer zelfs, dé musical der musicals. Een ijzersterke Nicole Kidman in de rol van courtisane Satine. Een meeslepend verhaal over liefde en verlies. Kortom, een topfilm die je zeker niet mag missen!

Waardering:

Trailer:
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

About the Author